Home » Fisk » Skaffa akvarium

Det finns inget som kan vara så rofyllt som att sitta och titta på fiskar i ett akvarium. Loja rörelser och ett lätt porlande från vattenpumpar kan få vem som helst att varva ner. Vill du ha ett akvarium med många färger så satsa på ett saltvattensakvarium, medan ett sötvattensakvarium är lättare att sköta och är ett bra nybörjaralternativ.

Förberedelser

Fundera på var du vill ha ditt akvarium. Det bör inte stå alltför ljust för att undvika algbildning. Tänk också på att ett fyllt akvarium väger en hel del så en ordnad plats är bra och vill du inte ha hela rummet fullt med kablar så se till att ha tillräckligt många elkontakter nära.

Välj ett tillräckligt stort akvarium. Fiskar behöver utrymme och det är lättare att få balans i akvariet om det är lite större. Dessutom behöver de kunna gömma sig, så en del av akvariet behöver vara insynsskyddat. Använd även levande växter för att ge fiskarna en så naturlig miljö som möjligt.

Välja fiskar

Var noga när du ska köpa dina fiskar och välj fiskar som passar ihop. Ta dig tid att observera fiskarna innan du köper dem, så att du har möjlighet att se om någon visar tecken på sjukdom och du i så fall kan avstå köp. Klicka här för att läsa mer.

Arkiv

Kategorier